Automate your Marketing
with Womplify




 
M e m o r i e s O f A F a m i l y

By: Norazrine Abdul Tahar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 8-Feb-2009 10:18 Email | Share | | Bookmark
we've moved



to http://azrinzfamily.blogspot.com/


Sunday, 25-Jan-2009 04:13 Email | Share | | Bookmark
Macam-macam kisah...???

 
KANAK-KANAK RIANG
 
View all 24 photos...
salam semua....dh 3weeks aku mula mengajar untuk tahun 2009...byk azam-azam tahun 2009 ni yang akan cuba aku usahakan....supaya dapat menjadi cikgu yang lebih berpengetahuan...menaikkan peratusan subjek yg aku ajo....huhuhu...(susah tuh)...tp akan aku cuba jugak....caiyok...caiyok...insya Allah...tp yang paling aku realized since aku menjadi cikgu ni...kejenya lebih byk dr keje opis...kalau tak caya...jadila cikgu...huhuhu....even balik tghri pun keje melambak-lambak ats kepala...smua keje nak kena buat tuh...dr A hingga Z...no excuse okeh...dh la tahun ni byk betul jawatan aku dapat...sampai dah jadi tak tahu mane nak didahulukan...tu belum masuk bab nak mencantikkan kelas....ngeh..ngeh..ngeh...bab paling susah dan jenuh sesangat bg aku...sebabnya???

sebabnya aku tak larat dah memanjat-manjat memasang langsir....tampal wallpaper...pastu papan kenyataan kena la boh maklumat-maklumat yang latest okeh... dh print dah tu nak kena laminate bagai.... ...adehhh....malasssssnya... dh tak tahu dh nak elakkan pun tak leh...huhuhu...once dah siap ceriakan kelas aku...aku akan abadikan kt FP ni yek...insya Allah...

cam semalam (sabtu, 24th January)...sekolah aku menganjurkan aktiviti road run peringkat sekolah...punya la letihnya aku tengok budak-budak tu berlari...kebetulan aku bertugas kt check point 2nd last gakla...tugas aku bg budak-budak getah sebagai bukti depa nih lalu check point kamila....hehehe....nak tahu cite...rumah sukan aku dpt no last sekali... ...nyesal aku pakai baju warna biru..so smua pupils tahu aku cikgu umah biru...

okehla tutup cite sekolah aku...bukan citer anak-anak aku plak yg pelbagai peelnya... especially amirah dh nak masuk 8mos dah...alhamdulillah...dh besa semua anak-anakku semuanya...progress amirah skang dh pandai angkat bontot nak merangkak...tp base on previous experience...kakak-kakak amirah smuanya tak merangkang okeh....smuanya terus bangun nak jalan dah....tp tak tahula kalau amirah ni lain dr kakak-kakak dia....hikksss...lagi 1 dh menyusur laju jek kalau dok ats walker dia...dh kemana-mana dh peginya...aku dok dapo...sure sampalai jap lagi tuh...pintu bilik air kena tutup okeh....kalau tak sure dh dok dlm bilik air...konon-kononnya nak mandila...minah ni cukup suka mandi....skang dh mandi air sejuk kecuali musim hujan atau pagi-pagi sangat...aku mandi air suam-suam gitu...bukan apa..nak aja dia biasa mandi ngan air sejuk...nti dh besa...mudah...

paling aku tak minat dah pandai kutip-kutip benda masuk dlm mulut.... adusss... especially time aku mandi ke...mmg tak de sape nak tengok...nak harap kakak-kakak...kdg2 jek... ....so skang ni kalau mandi ke apa..kena letak dia dlm walker...kalau tak...surela...mmg dia kuis-kuis karpet cari benda nak makan....

citep pasal alya plak....huhuhu...cukupla susah bangun pg okeh...dh masuk darjah dua skang nih...alhamdulillah masih kekal di dalam kelas 2Geliga...tp baru-baru ni adela aku beli buku-buku latihan untuk dia buat kt umah...dia boleh terkial-kial camne nak buat addition and subtraction....punyala nmpk kekompiusan dia....geram betul aku...tak tahu nak cite...then kebetulan abah dia ade....kena jugakla ngan abah dia....puncanya sepanjang cuti sekolah banyak main than belajo....aku pun kena gak tempias marah-marah abah dia tuh....aduussss!!!!then skang ni tiap-tiap malam abah dia akan sediakan soalan-soalan maths kt papan putih...then suruh alyaa buat sekali ngan jalan kiranya...so far alhamdulillah dia dah dapat balik skills dia yg dah lama dia tinggal...jenuh gak rupa2nya kalau anak dh lama cuti sekolah ni....lgpun bukan apa...umi dia pun bz gak siapkan proposal untuk Dr. Razaq... ...ermm..lupa nak cite..alyaa dah lulus berbasikal dengan roda dua dah...sekejap jek dh terror since abh dia bukak roda empat dia tuh...huhuhu...syok giles katanya dah pandai naik basikal cam org-org besa katanya....hehehe....ade-ade jek..insya Allah pics aku dh ambik...nnti will be uploaded okeh...!!!

kak ngah plak skang ni dh masuk pra sekolah kat sekolah aku (SKGS)...so lebih memudahkan abah aku untuk menguruskan anak-anakku...as alya tak satu sekolah ngan aku...saje aku taknak dia satu sekolah ngan aku...supaya tak jd mengada-ngadas...biasala budak kalau dok satu sekolah ngan mak dia...sure eksen ngan ngadas nyer....


I love all these pics...!!!


she's such a serious girl....


Sempat lagi Umi berposing...kt belakang tuh byk
kain tak lipat lagila Umi....ngeh...ngeh...ngeh...



alyaa dah terror berbasikal dengan roda dua....yehaaa


Friday, 9-Jan-2009 14:59 Email | Share | | Bookmark
update...

 
amirah wearing tudung ekin
 
firstly...aku nak laungkan slogan..."boykot barangan Israel"...ish bengang sungguh aku ngan manusia tak berhati perut nih...ye ke manusia dorang nih???aku rase dorang nih layak dipanggil....bi*&^%*g jek...bengang la tuh...sapa nak marah..marahla...tp it's very very very sad...(kalaula kita di tempat mereka.... )...so buat masa nih barangan-barangan kt bwh nih tak de dlm simpanan aku....yessss....!!!



sempat lagik aku marah2 yek....realise it or not, it is new year...2009! then the 1st entry for the 2009...how fast time flies....and Alhamdulillah we are still here, breathe through His fresh air, healthy and stay alive!

Amirah is now officially on solid food...huhuhu..actually i started her on solid food since she was 5mos old since she had shown her 'keinginan' and "keteliuran" towards foods...yg bukan makanan pun sure masuk dalam molot...hikksss....especially papers....kalau tak bg ini budak kecik akan ngamok oooo...mcm kena cubit...so moral of the story...JGN MAKAN DEPAN DIA....kalau tak jenuh la kalau makanan tu tak boleh di makan as keras ke apa....kalau tak benti nangis dia tuh....aku bg la jugak sikit mcm rase2 jek bg dia puas hati....hahaha....apa punya UMI da....

her progress???ermm...sgtla menakjubkan...bergerak ala2 askar dh terror giles...so she seems like to crawl...i thought..siap angkat2 bontot dh skang ni...then ade tuh bila meniarap...siap buat tangan mcm nak buat bangkit tubi...(really...???)...mcm2 peel.. then skang nih dah suka sgt tido lambat...okeh...jenuh gak kalau aku nk buat keje ke lesson plan ke...sure kena tggu dia tido dulu...kalau tak..dia dtg usik2 buku aku..then dh lama sgt dok bwh..dia swh dukong...hehehe..the way she asking me to dukong her...huhuhu...so sweet....siap tarik2 baju...boleyyyy....???

bab makanan pula...yg aku noticed....dia adalah seorang yg sgggttttt pemakan.... sbb setiap kali aku makan apa2 sure...tak byk pun...secubit..kalau tak....korang akan dengar budak nangis mcm kena cubittt gitu...siap kakak2 dia tanya..."umi cubit adik ke?"...adusss...takkanla kan...cubittt2 sayang tu adela....hehehe....usik2 jek..bukan cubit betul2 okehhhh....

amirah close up


amirah menganggu gugat mainan kakak-kakaknya...huhuhu






model cilik menggayakan tudung ekin milik UMInya...huhuhu


Saturday, 20-Dec-2008 14:01 Email | Share | | Bookmark
A.m.i.r.a.h.6.m.o.s

amirah
hanging out...:-)
wedding amir & tini
View all 63 photos...
adeh...bercinta betul nk hupdate FP nih...jenuh...dgn tahap ma**snya...adusss...tp nk cite jugak strory mory yg amirah dh 6mos lebih....byk progress dia kali nih...syukurla aku plak tgh cuti...so byk progress dia yg dpt dilihat dgn mata kepala aku sendiri...so rase sonok gak melayan karenah si kecik nih...

so dari sekeping makan biskut...skang ni dah 2keping..then disebabkan dia suka sgt dok jumpa bnda masuk jek dlm mulut...aku belikan baby bites....tengok sedap jek dia nguyah makanan tuh...so mmg bagus betulla makanan tuh...sesuai sgt ngan amirah...dok saje2 aku bagila...ala2 jajan perisa ayam...kakak2 dia pun kdg2 pau gak adiknya senyap2 g ambik dlm kotak tuh...huhuhu...

amirah skang dh jd askar terlatih kt umah...hehhehe...cepat plak tu maranya....mmg sebijik mcm askar menyusur ats tanah kt dlm hutan gayanya....hihihi...especially time kakak2 dia makan nasik kt bwh...cepat jek dia sampai....aku plak pesan kt kakak2 dia jgn makan kt bwh...sat g adik terliur tgok kakak makan....dah la amirah nih mudah sgtla terliurnya...kdg2 kesian tgok air liur dia meleleh jek tengok org makan....sadis sungguh anak dara aku yg kecik nih....

ade 1 lagi peel baru amirah...skang nih dh tersangat2 la cam org...so kalau dia tak kenal tu mane dia mahunya....kalau org hulur nk ambik...siap buat mcm ala2 malu gitu...maksdnya tak nak la tuh...tp excuse dia tu ala2 profesionalla kiranya ...kuang..kuang..kuang...then skang nih kalau aku yg dukung...sape2 hulur tangan...mujurla kalau dia nak....sure takkan naknya kecuali abah dia je dia mmg la TERSANGATla naknya....huhuhuhu....kdg2 kalau kt umah...dia tak tido...jenuh gak nk buat keje ke apa...letak dia ats walker...dia turut je aku kemana...as skang nih dia dh boleh bwk diri dia ats walker tuh...so dh pandaila cari kt mane aku ade...dgr suara aku pggil kakak dia kt dapo...sure dia yg sampai dulu...hehehe....dh cam suara uminya skang nih....whatever it is...UMI sayang smua anak2 UMI...n semoga menjadi insan yg berguna biler beso nnti...




sekitar majlis perkahwinan Amir & Tini...so smua sedara kena pakai ala2 biru gitu...



gamba nih diambil semasa kami gi bejalan2 kt Jaya Jusco kt Wangsa Maju...nila puncanya bosan dok kt umah...so bwk derang gi makan ice cream....huhuhu...


Tuesday, 2-Dec-2008 14:20 Email | Share | | Bookmark
banyaknya citer...huhuhu

gelak sakan
posing atas walker
sengih
View all 33 photos...
...biler time aku nak hupdate jek..line mesti lembap...bengang tol...apa da broadband nih...nmpk gempaq kemain...tp tak de la hebat mane...aku tgok cam bengong2 sikit linenya... kekadang bengang gak beb...

firstly...nak citer pasal amirah dh already 5mos plus...tak dan nak citer psl progress dia recently...dia pun dh nak turn 6mos dah on 9th nih...ish...bz punya pasal... ...

amirah skang dah makin noty....dh pandai tido sndiri...golek-golek...terus tido jek...yg penting ade puting kt mulut dia...dah jarang tido endoi... ...kalau tak kena gaya ngamuk sakan anak dara aku sorang nih...nangis mcm kena cubit tuh.... nih siap awal2 lagik abah dia dh belikan walker...excited more than me actually...dok pun kaki tak sampai lagik.... ...haru tul...hikkss....klakas pun ade abah dia nih....then tido pun sure meniarap...mcm org tua da...dh tak tido telentang dah...comei jek kan baby tido mcm kite2 tido....

hmm..korang...amirah dh aku bg makanan pejal tau...my mom suruh bg bubur but i told her too early la ma...as my mom suap sup pun cirit budak nih...yela even sikit pun mybe perut dia no so tahan...so already gave her biskut farley...n she likeee....

amirah dah ade peel baru tau...kalau dia tgh ngamuk ke..o sleepy ke...suka jek dekat2 kan muka kite kt dia...mahunya dia terkam...siap makan pipi kiter...tp syokla dia buat camtuh...sedap ke mirah???sepupu2 dia alwez kacau dia camtuh...kdg2 depa buat cium lama2 then biler amirah bengang dia ngap la pipi sepupu dia tuh...pastu depa gelak sakan dpt kacau dia cmtuh....depa kata air liur amirah wangi... boley...

recently tido senang jek anak dara nih umi nih..tp tido pesen sekejap2...risau gak tuh...bukan apa...pantang ade bunyi-bunyi yg bising or tak bising ke...sure dia bangun punye...pas tu celik-celik mata jek..sape2 yg ade kt depan dia...sure dia senyum sengih...tak penah lagik bangun nangis ...kadang2 tgok2 dh bangun jek...hah lagi satu amirah ni pesen bangun pg...tukang gerak bangun solat suboh anak aku nih...hehehe...korang cayala...kul 6.30 dia dh bangun ajak main...kalau kakaknya dekat ngan dia..dia tarik2 jek rambut...kat aku....dia main kaki...kdg2 hisap baju aku...mane2 yg dia dan nk rembat la...dia sure masuk mulutnya....adusss
... ..suka sgt masuk benda dlm mulut...

lagi 1...amirah nih suka sgt kertas...kalau nmpk kakak dia pegang kertas terus jek angkat badan...konon2 tunjuk excited la....tangan tuh cuba nk capai...selagi tak dapatla dia camtu la...sian tgok...so aku suruh kakak dia bg....tp kena tgokla...kalau tak silap2 tggl separuh jek kertas tuh dia makan....camtu gak biler aku pegang hp...dia pun sibuk gak nk capai...especially time nk sms...kalau pegang dia mmg tak senang la aku nkl sms...dia sibuk lebih dr aku.... de gak aku letak kt telinga dia biler abah dia call...senyap jek dgr suara dr hp tuh....

skang nih dh pandai jd penonton yang setia kepada show2 tidak berbayar kakak-kakak dia... ...kakak-kakak dia suka panjat meja than buat show la konon2 nyanyi la...belakon...then sure la adik dia jd penonton..dok senyap jek..tgok jek apa yg kakak dia perform...kdg2 kalau lama sgt sampai tertido dia nontonnya...nmpk sgt betapa syoknya performance kakak-kakak dia.....

amirah pun dah pandai bukak tutup tangan dia...kalau nyanyi cak cekur ke...tepuk amai2 ke...sure tangan dia bukak tutup bukak tutup...tp slow jek dia buat n fokus jek mata dia kt tangan dia....heheheh...kawal kot...tkt salah buat....hehehe....





kakak-kakak dia plak cuti-cuti sekolah nih byk menaikkan darah aku kekdang...yela mane tahan weh...asik gaduh jek...pdhal hal kecik jek...kalau baik tuh...BAIKKKK sgt...kalau gaduh tuh.... ...ish tak yah cite la....HARU BIRU!!!

semalam abah alya beli basikal baru kat dia....suka la kakak tuh....bukan apa..actually umi dia yg janji nk beli...tp alya tiap2 hari tanya...tu yg maleh nk ckp awal2 tuh...dia bukan faham kite tggu duit bonus la kunun2nya...tp tak pe la...abah dia dh beli dulu...tak kan nk suruh hanta balik.... ...cayang abang!!!tp ade sorang tuh mukanya masam jek...yela nak beli dua...kak ngah dah ade basikal dah...tp ade 1 berebut plak...tu yang beli for kakak dia...tak pela kak ngah ye...blaja rajin2...nti umi beli menan yg kak ngah nak...okeh..bebeh...UMI SAYANG SEMUA ANAK UMI....MUAHHH...KDG2 BILER TENSI...MARAH JUGAK...HAVE 2....SEDAPKAN HATILA TUH....
...so layannzzzz....






[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net